NEI-Therapie

 

 

NEI is één van de technieken waarmee ik werk in mijn praktijk en waarmee ik al veel mensen heb kunnen helpen op allerlei gebieden met betrekking op hun gezondheid en gemoedsrust.

NEI is voor jong en oud en kan zelfs voor dieren ingezet worden.

NEI is een uitstekende methodiek die je kan helpen wanneer je last hebt van negatieve emoties, omdat deze negatieve emoties je lichamelijke klachten en of gedrag problemen kunnen geven. In ons onder bewustzijnsniveau liggen alle antwoorden opgeslagen die we zoeken.

Wat is NEI?

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling. Ook ondersteunende middelen vanuit de homeopathie en fytotherapie worden toegepast.

 

NEI is begin jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld. NEI is doorontwikkeld door de arts Roy Martina. De eerste opleiding Neuro Emotionele Integratie werd in 1995 in Nederland gegeven door Roy Martina. Inmiddels zijn er al veel NEI coaches en NEI therapeuten actief aan het werk. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.